Juridisch

Op 26 februari werd ik gebeld door de jurist van Broadcast Partners.

Hij had een mailtje gekregen dat ik een website (deze dus) in de lucht had gebracht. Ja, ik weet het, het is internet, maar het in de lucht brengen spreekt mij persoonlijk wat meer aan, we hebben het immers over radiotechniek.

Dat vond ik zelf nogal snel, zeker omdat de site nog niet continu open stond. Ik of zal ik zeggen, vrienden van mij zijn er maar druk mee en soms moet je even kijken hoe het er uit ziet. En ja, dan kun je er zomaar op terecht komen.

Hiermee komt dan ook direct een einde aan het spelen van verstoppertje dus laten we hem maar gewoon ON THE AIR staan.
Vroeger, (zeer kort geleden) deden we dat met een zendertje vanaf de toren. Maar helaas, dat is een beetje te duur geworden.

Maar goed,

De jurist belde mij en waar het in het kort op neer komt is dat hij van mening is dat ik mij niet houd aan de geheimhoudingsplicht waarvoor ik heb getekend. U pleegt contractbreuk of iets van die strekking.

Nee, meneer de jurist, u pleegt contractbreuk door mij de toegang tot mijn apparatuur te weigeren terwijl het contract (de overeenkomst) nog gewoon geldig is. Ik heb u hiervoor zelfs in gebreke gesteld.
Maar u gebruikt de initialen van mijn collega in combinatie met zijn of haar functie. (nu moet ik goed nadenken wat ik schrijf).

Tijdens het gesprek was ik stronteigenwijs. Nou en, zal mij een biet zijn of iets van die strekking. Ik was behoorlijk opgefokt omdat ik werd overvallen door zijn telefoontje. Mijn advies is dan ook nooit in te gaan op dergelijke overvallen van juristen.

Na het beƫindigen van het gesprek met de woorden zet het maar op papier werd het gesprek beƫindigd. Oh ja, hij vertelde mij nog dat ik mij in het vorige gesprek (de gesprekken) veel positiever opstelde. Ja, ik ga graag met mensen in gesprek totdat deze mensen mij zeggen dat zij niet hebben gezegd wat zij hebben gezegd. das nou een nadenkertje.

Verder heb ik in een voorgaand gesprek aangeboden om gewoon fase to fase met elkaar in gesprek te gaan, maar dat vond hij niet nodig.

Achteraf dacht ik nog even na over het gevoel van de medewerker die zich hierbij niet zo prettig voelde. Ik weet als geen ander hoe gevoelig een mens kan zijn. En ja, ik heb het voordeel dat ik mij aardig kan uiten. Ik schrijf gewoon alles van mij af en dat geeft mij veel rust.

Ik heb dan ook direct daarna een mailtje gestuurd aan de jurist met de volgende tekst.

Beste heer (jurist),

U heeft mij overvallen met uw telefonisch contact, maar ik heb begrip voor het feit dat ******** het niet als prettig ervaart dat haar initialen op de review site worden genoemd.
Dit staat even los van het feit of dit wel dan niet juridisch verwijtbaar is.

Ik heb de mailberichten offline gehaald en zal haar initialen verwijderen.
Daarna komen de berichten weer gewoon online.

Met vriendelijke groet,

Chris Koeree

Een klein half uurtje later was alles aangepast en weer in de lucht.

Ja, We zouden willen dat Cellnex zich ook zo medewerkend zou opstellen. Maar goed, droom lekker verder.

Geheimhouding, geheimhouding van wat? Wij zijn ons aan het voorbereiden om een geschil op te lossen. Ik kan dat niet alleen.
En dat maakt deze review site voor ons zo interessant.
Normaal zou ik het van de toren blazen. maar bij gebrek aan aardige toren eigenaren moeten wij steeds meer uitwijken naar internet.
Volgens mij is hiermee het begrip geheimhouding grotendeels wel opgelost.
Verder is het ook nog zo dat er nergens reviews over u kunnen worden geschreven. vandaar dat we een aantal links hebben geplaatst onder de naam Cellnex telecom. Niets bijzonders en volgens mij niets wat niet zou mogen.

Zie hier, de websites om de radio (sorry) internetzendamateurs te bereiken en ze te vragen hun mening te geven. Dit allemaal ter voorbereiding op een wellicht zeer uitgebreide juridische procedure.
Een procedure waarbij het best wel eens zou kunnen zijn dat ik (wij) daar uiteindelijk geen deel van hoeven uit te maken.

Kijk, ik wil u niet adviseren, maar als u zich zo opstelt, dan zou het wel eens heel verkeerd kunnen uitpakken.

Oh ja, u zei dat ik mij gepikeerd of iets van die strekking voelde omdat mijn hobby mij werd afgenomen, maar dat is niet waar.
Als het alleen maar om mij zou gaan dan had ik mij er wel bij neer kunnen leggen. Dan had ik wel een boek gaan schrijven over bijvoorbeeld radiotorens en hun eigenaren. Oh, sorry, dat doe ik eigenlijk al.

Ik ben overigens heel blij dat in de mail wordt vermeld dat Cellnex d…….. …. nee, houd op, je weet immers dat zwijgen goud is.
Ja, je hebt gelijk.

Surprise

Wordt vervolgd